کوکو سیب زمینی شکم پر

مواد لازم برای ۴ نفر            کوکو سیب زمینی شکم پر

نیم کیلو سیب زمینی پخته و رنده شده
۴ قاشق آرد سیب زمینی یا آرد سفید
تخم مرغ یکعدد
نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه کمی

۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده
پیاز

در صورت تمایل قارچ و یا تخم مرغ آبپز رنده شده – هویج رنده شده – جعفری و فلفل دلمه ای خردشده

روغن سرخ کردنی
کمی آرد سوخاری برای آغشته کردن کوکو ها پس از فرم دادن

طرز تهیه :
پیازرا تفت بدین و بعد گوشت چرخ شده رو توش اضافه کنین و سرخش کنین ورب گوجه رو اضافه کنین . با کمی آب بپزین . در انتها قارچ ( خرد شده ) و هویج رو اضافه کنین . یک جوش بزنه کافیه . این مایه نباید آبدار باشه . پس بذارین خوب آبش به خوردش بره .

سیب زمینی و آرد و تخم مرغ و نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه رو ورز بدین و

از این مایع میتونین انواع کروکت های ساده ( گرد و استوانه ای ) رو برای تزیین غذاهای گوشتی یا (برای سرو کنار سبزیجات )تهیه کنین .

به اندازه یک نارنگی بردارین و وسطش رو گود کنین …

و میونش مایه گوشت چرخ کرده بذارین و

توی دست صافش کنین و

به آرد سوخاری آغشته کنین و

بعد یا نوک چنگال دو طرف رو چند سوراخ تعبیه کنین که روغن داغ داخلش جریان پیدا کنه .

بعد توی روغن فراوون سرخش کنین … و پس از سرخ شدن روی حوله کاغذی آشپزخونه بذارین تا روغن اضافی جذب بشه ..

این تقریبا همون کوکو سیب زمینی خودمونه ولی مجلسی تره … با انواع سس و دیپ های متنوع سرد و گرم میشه استفاده کرد … اگه خواستین سرد سرو کنین فقط کافیه کمی بیرون از یخچال باشه تا به دمای اتاق برسه …تزیینش هم با خودتون … اینهم برای نادره خانوم عزیز که میگه مایه سیب زمینی اش وا میره … اگه تناسب بین مواد رو رعایت کنی اصلا وا نمی ره …

نوش جون

سس یا دیپ .

رب گوجه فرنگی یک پیمانه ( البته زیاد غلیط نباشد … اگه غلیظه بهتره مقدارش رو کمتر کنین تا مزه رب گوجه نده )
سرکه سیب نصف پیمانه
آب نصف پیمانه یا بیشتر (میزان غلظت سس به تمایل شما بستگی دارد و میتوان از آب بیشتر برای رقیق تر کردن سس استفاده کرد )
نمک کمی فلفل سیاه یا قرمز (به دلخواه)
شکر یک الی ۲ قاشق غذاخوری برای از بین بردن تیزی سرکه
پیاز کوچک رنده شده یکعدد
سیر رنده شده ۳ حبه ( اگه زیاد سیر دوست ندارین – کمتر بریزین یا حذف کنین )
پودرآویشن یا ارگانو ۱ الی ۲ ق چ
فلفل دلمه یکعدد رنده شده
در صورت تمایل میتونین کمی روغن زیتون یا کنجد بهش اضافه کنین .
بجای رنده میتوان از دستگاه گوشکوب برقی برای ریز کردن این مواد استفاده کرد . همه را با هم مخلوط کنید و روی شعله ملایم گاز ۱۵ دقیقه بجوشانید . حالا آماده است .
میتوان از این سس برای چیپس و انواع ساندویچ های گرم و پیراشکی و ماکارونی و انواع اسپاگتی و خوراک ها و غذاهای گوشتی مثل مرغ و ماهی و یا انواع فست فودها مثل مرغ سوخاری و کوکو ها و ………….. استفاده کرد .
من خودم این سس رو تا بحال بیش از ۲ روز نگهداری نکردم .ولی چون این سس در حین آماده شدن جوشیده فکر نمیکنم نگهداری اون غیر بهداشتی باشه . در هر صورت مواد نگهدارنده نداره . به نظر من اگر برنامه و یا مهمانی دارین و میخواهین کارتون راحت بشه میتونین از یک روز قبل اونو تهیه و در ظرف در دار داخل یخچال نگهداری کنین و پودر آویشن اونو موقع استفاده بهش اضافه کنین . ولی در مواقع غیر ضروری بهتره که تازه به تازه اونو درست کنین .
* – سس ها و چاشنی ها معمولا برای خوشمزه تر شدن غذاها بکار میروند و تمامی حسن آنها « عطر و بو و مزه تازه » آنهاست . خصوصا که پودر آویشن و سیر و پیاز داره و سیر و پیاز مانده هم لطف زیادی نداره

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید