آش کلم قمری (تویسرکان)

مواد لازم برای ۴ نفر :

آش کلم قمری (تویسرکان)

مواد لازم برای ۴ نفر:

کشک ۲۰۰ گرم

عدس ۶۰ گرم

لپه ۶۰ گرم

بلغور گندم ۱۰۰ گرم

کلم قمری ۳۰۰ گرم یا ۲ عدد

عصاره قلم یا آب‏ گوشت ۱ پیمانه

آب ۵ لیوان

گوشت قیمه‏ ای ۱۵۰ گرم

پیازداغ ۳ قاشق سوپ‏ خوری

نمک، فلفل و زردچوبه به میزان دلخواه

 

سیر ۳ حبه

نعنا داغ به میزان لازم

 

طرز تهیه:

ابتدا پوست کلم قمری‏ ها را گرفته، می‏ شوییم و به شکل مکعبی و یا مثلثی خرد می‏ کنیم.

سپس آن را داخل یک ماهیتابه به همراه کمی روغن و زردچوبه می ‏ریزیم و کاملاً سرخ می ‏کنیم تا بوی بد آن گرفته شود.

حبوباتی که از قبل حدود ۳ ساعت خیس کرده ‏ایم به همراه بلغور گندم را شسته با عصاره ی قلم در قابلمه می ‏ریزیم و آب را به آن اضافه می ‏کنیم.

شعله ی گاز را روی حرارت زیاد گذاشته بعد از آن که آب آن به جوش آمد کلم قمری را اضافه نموده و شعله را ملایم می‏ کنیم.

گوشت قیمه ‏ای را که از قبل با فلفل سیاه و زردچوبه تفت داده‏ ایم و پخته شده است به آش اضافه می ‏کنیم و می ‏گذاریم تا آش کاملا جا بیافتد.

بعد از آن که مواد کاملا پخته شد نیمی از پیاز داغ را که با سیر تفت داده و نیمی از کشک را داخل آش می ریزیم و اجازه می‏دهیم تا ۲۰ دقیقه بجوشد.

این آش باید به قدری بپزد که مواد داخل آن کمی معلوم باشد و تقریبا له شده شود.

در آخر آش را داخل ظرف ریخته روی آن را با کشک، نعنا داغ، چند تکه از قیمه و چند عدد کلم قمری که برش زده ‏ایم و پیاز داغ تزیین می ‏کنیم.

.

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید